Križevački vladika Milan Stipić je na blagdan sv. Luke, apostola i evanđeliste, 18. listopada 2023., svečanom liturgijom u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima proslavio treću obljetnicu svoga biskupskoga ređenja i dvadesetu obljetnicu svećeničkoga ređenja. Na liturgiji koju je sam vladika predvodio, uz susluženje više svećenika, propovijedao je o. Ivan Ćorić, ravnatelj Dječjeg doma “Sv. Marko Križevčanin”. Govoreći o svetom apostoli i evanđelistu Luki, propovjednik je usporedio njegovo zanimanje liječnika tijela s pozivom biskupa koji je pozvan biti liječnikom ljudskih duša. Na liturgiji su pjevali pjevači katedrale i bogoslovi Grkokatoličkog sjemeništa pod ravnanjem prostopsalta katedrale Ozrena Bogdanovića.
 
Milan Stipić se rodio 28. prosinca 1978. godine u Bosanskom Novom od oca Vladislava i majke Vesne (rođ. Oljača). Djetinjstvo je proveo u Lipiku gdje je i kršten. Osnovnu školu pohađao je u Lipiku, a zatim zbog ratnih zbivanja u izbjeglištvu u Zagrebu i u Čazmi. Nakon osnovne škole 1993. godine upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu i boravio u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu. Godine 1997. ulazi u Grkokatoličko sjemenište u Zagrebu i studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Uz redovni studij aktivno se bavio crkvenom glazbom bizantskog obreda. Godinu dana bio je dirigent Ćirilo-Metodova kora. Diplomirao je 2003. godine s temom Povijest Grkokatoličke Crkve na prostoru bivše Jugoslavije iz predmeta ekumenske teologije. Za đakona je rukopoložen 8. studenog 2002. u konkatedrali svetih Ćirila i Metoda u Zagrebu, a svećeničko rukopoloženje primio je 18. listopada 2003. u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima po rukama vladike križevačkoga Slavomira Miklovša. Iste godine započinje službu župnika u grkokatoličkim župama Kaštu (do 2009.) i Radatovićima (do 2012.) u Žumberačkom dekanatu. Godine 2007. dobio je naslov protojereja i preuzeo pastoralnu skrb za grkokatolike u Dalmaciji. Od 2012. župnik je u Jastrebarskom gdje ga je zateklo imenovanje za apostolskog administratora Križevačke eparhije 18. ožujka 2019. godine. Papa Franjo je 8. rujna 2020. objavio kako mons. Stipića imenuje za novog križevačkog vladiku, odnosno biskupom Križevačke grkokatoličke biskupije. Za geslo svoga biskupskog služenja uzeo je riječi iz Psalma 117 (118), 17: „Živjet ću i kazivat ću djela Gospodnja”. Biskupsko ređenje mons. Stipića proslavljeno je u Križevcima 17. listopada 2020. godine. Glavni zareditelj je bio vladika križevački u miru Nikola Kekić, a suzareditelji kardinal Josip Bozanić, nadbiskup i metropolit zagrebački te nadbiskup mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.
 
Papa Franjo je 8. rujna 2020. objavio kako mons. Stipića imenuje za novog križevačkog vladiku, odnosno biskupom Križevačke grkokatoličke biskupije. Za geslo svoga biskupskog služenja uzeo je riječi iz Psalma 117 (118), 17: „Živjet ću i kazivat ću djela Gospodnja”. Mons. Stipić je 2020. godine vratio upravu eparhije u njezino sjedište u Križevcima, gdje se i sam nastanio.
Na mnoga ljeta, oče Vladiko!