Na Nedjelju Krista Kralja prema grkokatoličkom kalendaru, 31. listopada 2021., istoimena grkokatolička župa u Osijeku proslavila je crkveni god svoje župe. Svečanu liturgiju je služio fra Martin Dretvić iz Vinkovaca, uz susluženje domaćeg župnika o. Ljubomira Sturka, fra Zoltana Dukaia iz osječkog samostana sv. Križa te fra Josipa Patrčevića, gvardijana kapucinskog samostana u Osijeku. Slavlju je nazočio i veleposlanik Republike Ukrajine u Republici Hrvatskoj gospodin Vasyl Kyrylych sa suprugom, kao i sestre Bazilijanke Provincije svetog arkanđela Mihaela te brojni vjernici.

Propovjednik fra Martin Dretvić, osvrćući se na nedjeljno evanđelje (Iv 18, 33 -37), pozvao je prisutne na razmatranje slike Krista koji stoji pred zemaljskim sucem. Nerijetko u životu svatko od nas našao se u položaju nevino optuženog koji stoji pred osobom o kojoj ovisi, bio to poslodavac, poglavar, roditelj ili bračni drug. Fra Martin spomenuo se četiri velika muža Katoličke crkve koje su u prošlom stoljeću isto tako stajali pred zemaljskim sudom: blaženi kardinal Alojzije

Stepinac, poljski kardinal i blaženik Stefan Wyszyński, mađarski kardinal Jozsef Mindszenty i ukrajinac, dugogodišnji utamničenik sovjetskih logora, poglavar Ukrajinske grkokatoličke crkve, kardinal Josip Slilyj. Naglasio je važnost svjedočanstva tolikih svetih ljudi i kazao kako samo Kristovo predanje traži od svakog kršćanina da se posve preda Bogu – u svom poslu, u obiteljskom životu, da ne živi dvostruki život. ''Neprestano se moramo mijnenjati. Već današnja liturgija može biti prilika da se promijenimo, da odavde odemo drugačiji – naglasio je propovijednik“.

Na kraju liturgije župnik o. Ljubomir Sturko zahvalio je nazočnim svećenicima na lijepoj suradnji, a sestrama Bazilijankama na trudu oko priprema proslave. Tom je prigodom o. Sturko primio čestitke za 25. obljetnicu svećeničkog ređenja koju ove godine slavi, a ukrajinski veleposlanik Kyrylych poklonio je sestrama sliku  Srca Marijina, umjetničko djelo njegove supruge gospođe Nine Kyrylych. U poslijepodnevnim satima župnika slavljenika pohodio je i vladika Milan Stipić koji je toga dana služio liturgiju u Vukovaru gdje se također slavi crkveni god.

Župa Krista Kralja u Osijeku bilježi svoju povijest od 1939. kada je nastojanjima križevačkog vladike dr. Dionizija Njaradija u Osijeku utemeljen samostan sestara Bazilijanki. Svake nedjelje u prostorima samostanske kapele, koja je ujedno i župna crkva Krista Kralja, okupljaju se vjernici Ukrajinci, Rusini i Hrvati koji čine zajednicu katolika bizantskog obreda na području grada Osijeka.