U subotu, 25. svibnja 2023., križevački vladika Milan Stipić, predvodio je XXIII. zavjetno hodočašće Hrvata u Švedskoj na grob sv. Brigite Švedske, suzaštitnice Europe, na poziv don Mladena Vuka, voditelja Hrvatske

katoličke misije Göteborg. Sv. Brigita živjela je u 14. st., bila je u bliskom srodstvu s kraljevskom obitelji Švedske, a preminula je u Rimu 1373. Bila je majka osmero djece, i uz to plodna spisateljica i teologinja, osnivačica samostana te ju je papa sv. Ivan Pavao II. 1999. godine proglasio jednom od triju zaštitnica Europe. Njezine relikvije čuvaju se u luteranskoj crkvi u Vadsteni gdje Hrvati iz Švedske redovito hodočaste. I ove godine okupilo ih se mnoštvo na hodočasničkoj misi, predvođeni svećenicima hrvatskih misija iz Stockholma, Jönköpinga, Malmöa i Göteborga. Pod misom je pjevao zbor Hrvatske katoličke misije Jönköping, a poslije misnog slavlja druženje Hrvata je nastavljeno u Motala Sporthallenu gdje je Hrvatska udruga ''Croatia'' iz Motale pripremila zajednički ručak a sve je uveseljavala glazbena skupina misije Jönköpinga i zbor ''Marija Zvijezda''. U homiliji je vladika Stipić potaknuo vjernike da se ugledaju u ovu veliku sveticu i da se u svim svojim životnim poteškoćama, ali i radostima u molitvi i po sakramentima utječu Bogu koji nikada ne iznevjerava i koji nas ''tješi u svakoj našoj nevolji'' (2 Kor 1, 3-7).

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju 26. svibnja 2024., zajedno s don Mladenom Vukom, biskup Stipić je predvodio misno slavlje  u gradu Boråsu, u crkvi Sv. Siegfrida i tom prilikom podijelio i prvu svetu pričest petorici hrvatske  djece. Istoga dana, u Crkvi Krista Kralja u Göteborgu, biskup Milan je predvodio i svečano euharistijsko slavlje za Hrvate koji žive na tom području Švedske. Nakon svakog misnog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje biskupa s hrvatskim vjernicima.