Od 13. do 15. studenoga 2023., križevački vladika Milan Stipić pohodio je Ukrajinu gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o pastoralnoj perspektivi u zacjeljivanju ratnih rana u Lavovu i pohodio dom za ratnu siročad u Ivano-Frankivsku. Međunarodna konferencija pod nazivom ''Zacjeljivanje rana rata – pastoralno-psihološka perspektiva i iskustvo Hrvatske'' organizirali su Ukrajinsko katoličko sveučilište, Filozofsko-bogoslovni fakultet – Katedra za pastoralnu teologiju u Lavovu, Grkokatoličko bogoslovno sjemenište u Lavovu, Križevačka eparhija i Caritas Križevačke eparhije, Udruga Dobro dobrim DoDo iz Velike Gorice te Grad Zagreb. Konferencija je održana u prostorijama Ukrajinskog katoličkog sveučilišta u Lavovu, a na njoj su sudjelovali njezina ekselencija Anica Djamić, veleposlanica Republike Hrvatske u Ukrajini, koja je održala pozdravni govor, grkokatolički metropolit i nadbiskup lavovski Ihor Vozniak, koji je otvorio konferenciju, vladika Milan Stipić koji je održao prigodni govor, gđa Etna Nikić ispred grada Zagreba koja je također pozdravila nazočne. Među govornicima konferencije bili su Zoran Komar, najpoznatij hrvatski stručnjak za posttraumatski stres PTSP, o. Jurij Šćurko, doktor pastoralne teologije i dekan Teološkog fakulteta u Lavovu, dr. German Vukušić, prof. dr. iz Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu i drugi. Svjedočanstva o zacjeljivanju ratnih rana i pastoralu iznijeli su veteran Domovinskog rata Ivan Tolić i svećenik o. Ivan Čorić. Na predavanjima se govorilo o pastorlanoj i psihološkoj pomoći osobama koje su preživjele ratne traume, ranjavanje, gubitak članova obitelji te su iznesena iznesena hrvatska iskustva iz Domovinskog rata i poslijeratnog vremena, a o ratnim traumama i njihovim posljedicama govorili su i ukrajinski stručnjaci. Konferencija je započela svetom liturgijom koju je predvodio vladika Milan Stipić u kapeli Grkokatoličke bogoslovije Svetog Duha u Lavovu. U homiliji bogoslovima i nazočnim sudionicima konferencije vladika Stipić je govorio važnosti i duhovnoj vrijednosti božićnoga posta koji je za katoličke bizantskog obreda započinje 15. studenoga i koji je važna sastavnica cjelokupnog duhovnog napora vjernika u pripravi za veliki blagdan Rođenja Kristova kao i bitan čimbenik unutarnjeg duhovnog rasta. Budući se toga dana slavio blagdan sv. apostola i đakona Filipa, vladika Stipić je poželio bogoslovima obilje duhovne blagodati u njihovu budućem pastoralnom i apostolskom radu na dobrobit Crkve Božje.U susretu s bogoslovima iz Lavova vladika Stipić se prisjetio njihova ljetovanja u Hrvatskoj proteklog ljeta, kada su u brojnim hrvatskim gradovima svojim puhačkim orekstrom oduševili brojnu publiku.
Drugoga dana, 15. studenoga, vladika Stipić je služio božansku liturgiju u hramu sv. Sofije na Ukrajinskom katoličkom sveučilištu gdje predstavio Križevačku eparhiju i život Katoličke Crkve u Hrvatskoj te perspektive eventualne buduće suradnje i zajedništva s Crkvom u Ukrajini.
U četvrtak, 16. studenoga, vladika Milan Stipić je zajedno s predstavnicima Udruge Dobro dobrim pohodio grad Ivano-Frankivsk gdje su boravili kod sestre bazilijanke Veronike Galatan OSBM, koja je dugo godina djelovala u Križevačkoj eparhiji i koja je u Ivano-Frankivsku otvorila novi dom za siročad koja je zbog rata u Ukrajini sve brojnija u ukrajinskom društvu. Tom prigodom izrazili su sestri Veroniki i njezinim susestrama duhovnu i moralnu podršku te darovali vrijednu humanitarnu pomoć velikogoričke humanitarne Udruge Dobro dobrim - DoDo i Caritasa Križevačke eparhije. Također, razgovarali su i o mogućoj suradnji dječjeg sirotišta iz Ivano-Frankivska i Dječjeg paviljona ''Sv. Marko Križevčanin'' kojega u Križevcima vodi Križevačka eparhija.