U biskupskoj rezidenciji u Križevcima, u četvrtak 10. rujna 2020., održana je 47. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine, kojom je predsjedao zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić. Okupljene biskupe na samom početku zasjedanja pozdravio je novoimenovani vladika Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, koji je zahvalio biskupima na upućenim čestitkama povodom njegova imenovanja novim vladikom, a koje je objavljeno 8. rujna, na blagdan rođenja Presvete Bogorodice.
-Naša Križevačka eparhija brojem je mala, a povijesno, duhovno i liturgijski veoma značajna za život Katoličke Crkve u našoj domovini Hrvatskoj. Ona je ujedno kao partikularna crkva kamenčić u mozaiku mnogih partikularnih crkava istočnog obreda Katoličke Crkve u svijetu. Naša liturgijska osebujnost i način doživljavanja evanđeoske poruke u duhu Bizantske crkve osobito su obogaćenje za Katoličku Crkvu na ovom prostoru. -istaknuo je mons. Stipić.
-Mi grkokatolici u Hrvatskoj smo otvorena vrata za Katoličku Crkvu, za duševno i za bogotražitelje, koji će Boga upoznati, prihvatiti i zavoljeti preko naše duhovne baštine, koju živimo i svjedočimo diljem Eparhije. Budući da smo kao zajednica mali, suočavamo se s brojnim poteškoćama u pastoralnom radu, osobito s asimilacijom vjernika u pojedinim župama. U takvoj situaciji puno nam znači

podrška vas, biskupa rimokatoličkog obreda, koji su spremni vjernicima dati pojašnjenja našeg katoličkog zajedništva i važnost naše liturgijske baštine. -kazao je mons. Stipić dodavši kako križevački biskup nakon 60 godina ponovo stoluje uz katedralu u Križevcima.
Na sjednici sudjeluju i mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, mons. Bože Radoš, biskup varaždinski, pomoćni zagrebački biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, mons te mons. Nikola Kekić, vladika križevački u miru (tekst i slike: prigorski.hr)