Kako javlja službena stranica Eparhije Košice u Slovačkoj, papa Franjo je prihvatio ostavku vladike Milana Chautura na biskupskoj stolici grada Košica u Slovačkoj i imenovao za ordinarija nadbiskupa Cyrila Vasila DI, dosadašnjega apostolskoga administratora te eparhije. Nadbiskup Vasil dolazi u nedjelju u Križevce u pratnji čudotvorne ikone Bogorodice Klokočova i služit će arhijerejsku liturgiju u Katedrali Presvete Trojice u 11 sari, uz susluženje nadbiskupa Giorgia Lingue, apostolskog nuncija u RH i vladike križevačkoga Milana Stipića.

Životopis: Nadbiskup Cyril Vasiľ je rođen godine u KošicamaSlovačka, gdje je mučeništvo podnio sv. Marko Križevčanin,  10. travnja 1965. Od 1982. do 1987. pohađao je Teološki fakultet sv. Ćirila i Metoda u Bratislava te je zaređen za svećenika Slovačke grkokatoličke Crkve 1987. godine. Postigao je licencijat iz kanonskog prava na Papinskom orijentalnom institutu u Rimu 1989., a 15. listopada 1990. ušao je u Družbu Isusovu. Godine 1994. doktorirao je na istočnom kanonskom pravu na Papinskom

orijentalnom institutu te je 2002. izabran za dekana i prorektora Fakulteta za istočno kanonsko pravo toga instituta, a u svibnju 2007. izabran je za rektora.  Bio je savjetnikom Kongregacije za Istočne CrkveKongregacije za nauk vjerePapinskog vijeća za pastoral migranata i itineranata. Imenovan je kao stručnjak 2005. godine za Sinodu biskupa o euharistiji. Bio je profesorom na Papinskom sveučilištu Gregoriani, Teološkom fakultetu Sveučilišta u Bratislavi i Sveučilištu u Trnavi. Godine 2003. imenovan je duhovnim ravnateljem Međunarodne zajednice voditelja skauta Europe. Dana 7. svibnja 2009. god. papa Benedikt XVI. imenovao ga je titularnim nadbiskupom  Ptolemaisa u Libiji i tajnikom Kongregacije za Istočne Crkve. Biskupsko posvećenje primio je 14. lipnja 2009. u Rimu po rukama križevačkoga vladike Slavomira Miklovša. Dana 21. siječnja 2010. imenovan je savjetnikom Papinskog vijeća za promicanje kršćanskog jedinstva, a 20. siječnja 2020. apostolskim upraviteljem ''sede plena'' Grkokatoličke eparhije Košice u Slovačkoj. Autor je brojnih knjiga i članaka (izvor: wikipedija)