U petak, 21. listopada 2022., u biskupskom dvoru u Križevcima, križevački vladika mons. Milan Stipić, primio je veleposlanika Republike Austrije, njegovu ekselenciju gospodina Markusa Vuketicha. Veleposlanik Vuketich obišao je grkokatoličku katedralu Presvete Trojice i biskupski dvor, gdje ga je vladika Stipić upoznao s povijesnim i kulturnim

znamenitostima, a također je i sudjelovao na svečanoj liturgiji spomendana blaženoga Karla Austrijskoga, posljednjega hrvatsko-ugarskoga kralja koji je svečano proslavljen u Križevcima o stotoj obljetnici njegove smrti. Vladika Stipić upoznao je veleposlanika s poviješću Križevačke eparhije, a osobito s povijesnim i kulturnim vezama grkokatoličke Crkve u Hrvatskoj s Bečkim dvorom. Naime, carica i kraljica Marija Terezija je 1777. godine, zajedno s papom Pavlom V. osnovala Križevačku eparhiju sa sjedištem u Križevcima, kojom prilikom je novoj eparhiji darovana katedrala, biskupska rezidencija i zemljišta. Također, križevački vladika Bazilije Božičković, koji je bio i osobni prijatelj Marije Terezije, dobio je za Križevačku eparhiju i tzv. Barbareum - crkvu sv. Barbare i kolegij u samom središtu Beča gdje su se školovali svećenički kandidati Križevačke i drugih eparhija. Grkokatolička crkva sv. Barbare u Beču i danas postoji kao najstarija grkokatolička crkva u Beču.  Povijesne veze s Austrijom su duboke i obuhvaćaju razdoblje od obrane Hrvatske od Osmanlija i život grkokatoličkih Uskoka na Žumberku te osnivanje Grkokatoličkog sjemeništa u Zagrebu pa do doseljenja rusinskih i ukrajinskih grkokatolika iz Galicije i zapadne Ukrajine na područje eparhije u kasnijim stoljećima. Vladika Stipić i veleposlanik Vuketich, inače Gradišćanski Hrvat, razgovarali su i o novim mogućnostima  kulturne i duhovne suradnje između Križevačke eparhije i Republike Austrije.

Istoga dana, vladika Milan Stipić primio je i gospođu Szofiju Gyöngyös, koja je također sudjelovala na liturgiji spomendana blaženog Karla Austrijskog, posljednjega hrvatsko-ugarskoga kralja. Vladika Stipić i gospođa Gyöngyös razgovarali su o povijesti Križevačke eparhije kao i o zajedništvu i vezama Grkokatoličke Crkve Mađarske i Hrvatske.