Ispis
SAMOBOR (IKA) 10.10.2021. / 19:03
U nedjelju 10. listopada u grkokatoličkom pastoralnom centru Samoboru proslavljen je nebeski zaštitnik praotac naše vjere Abraham. Liturgiju sv. Ivana Zlatoustog predvodio je žumberački dekan i župnik u Pribiću vlč. Nenad Krajačić. Samoborski rimokatolički župnik i dekan preč. Ivica Cik mnogobrojnim je vjernicima u propovijedi protumačio biblijske likove Abrahama, bogataša, i Lazara iz poznate i poučne Isusove priče o bogatašu i Lazaru. Propovjednik je okupljenima poželio da se na kraju zemaljskog života, koji neka obiluje dobrim djelima, nađu u krilu Abrahama u društvu Lazara uboga. Na kraju sv. Liturgije upravitelj grkokatoličkog pastoralnog centra vlč. Mile Vranešić pročitao je zahvalnicu tamošnjem pjevačkom zboru, za vjerno, revno i lijepo pjevanje kroz proteklih 15 godina u liturgijskim slavljima i potaknuo ih na daljnju ustrajnost u svom Bogu milom služenju u tamošnjoj župnoj zajednici. 
Pjevački zbor župe Samobor ujedno je proslavio 15 godina djelovanja. Tom prigodom čestitku im je uputio i vladika Milan Stipić: Poštovani i dragi pjevači kora Presvete Bogorodice u Samoboru. Već punih 15 godina djelujete u vašoj župnoj crkvi i kroz pjesmu proslavljate Gospoda. Mala ste, ali hrabra skupina koja osim pjevanja živi autentični kršćanski život i ljubav prema svom obredu i Crkvi.
Ovim putem Vam čestitam 15-godišnji jubilej djelovanja. Neka Vas prati Božji blagoslov, a svemogući Bog, čije ime svojim blagoslovima u Crkvi blagoslavljate, neka obdari vas, vaše obitelji i cijelu vašu župnu zajednicu obiljem mira, radosti i bratske ljubavi.
Neka molitveni zagovor sv. Romana slatkopjevca i sv. Cecilije mučenice prate vas i vaš rad.
S poštovanjem i u Kristu
vladika Milan Stipić,
biskup križevački
 
FOTO: