Europski biskupi okupljeni na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija u Poznańu od 13. do 16. rujna uputili su Molitvu za Europu koju su zajednički izmolili na završetku misnoga slavlja u poznańskoj katedrali Sv. Petra i Pavla u nedjelju 16. rujna. 

Molitva za Europu europskih biskupa:
Daj, Gospodine Isuse Kriste, da te prihvati naša voljena Europa! Neka otvori vrata i srce da razumije i primi tjeskobe, brige, probleme svojih naroda, koji traže Tvoju pomoć.
Daj da uzmogne odgovoriti svim silama i velikodušnošću svojih kršćanskih korijena na ovaj povijesni trenutak u kojem svijet živi.
Daj da njezina budućnost bude otvorena za velikodušne, slobodne odluke, u znaku uzajamnog poštovanja, kako bi Europa bila dom naroda.
Gospodine, svjesni smo svoje slabosti, ali također smo svjesni poslanja koje si nam povjerio: donositi u Europu radost Evanđelja, tu nadu za svijet.


Marijo, daj nam Isusa! On živi s nama, u našoj sredini, u svojoj Crkvi.
Tebi je poznato kolike su te zemlje, koji čine Europu, ljubile stoljećima i kako te i dalje časte.
Pogledaj, Marijo, na Europu s majčinskom nježnošću: moli s nama, moli za nas.
Vama, svetim zaštitnicima Europe, povjeravamo naše narode i Crkvu na kontinentu.
Molimo za vaš zagovor da se prevlada svaka teškoća, da znamo kako tražiti oprost i oprostiti, pobijediti zlo dobrom.
Vi, veliki vjerovjesnici Europe, dajte nam uvjereniju vjeru i hrabrost svjedočenja.
Podržite nas na putu evanđeoske ljubavi i djelatne solidarnosti, u punom prihvaćanju ljudskog života, od njegova početka, tijekom njegova postojanja, do njegova prirodnog završetka. Pomozite nam da slijedimo putove jedinstva kršćana i naroda.
Molimo Krista, Gospodara povijesti, tebe Sveta Djevice, Majko Europe, vas, naše zaštitnike, da kontinent ne izgubi svoje kršćansko lice i bude svjetlo nade za cijeli svijet.
Amen.